Yaklaşan seçimler nedeniyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerine hız kazandırdı. Özellikle yaşanan depremlerden sonra çocuklara dair destek kampanyaları art arda açıklandı. Anne ile babalar dikkat! 1 ile 4 çocuğu olanlar için her ay 350 lira ile 650 lira arasında destek ödemesi verilecek. Başvuru şartları ise Bakanlık tarafından belli oldu.

AİLELER İÇİN ÇOCUK DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir açıklama geldi. destek ödemeleri kapsamı genişletildi. Anne ile babaların vakit geçmeden başvuru yapması lazım. 1 ile 4 çocuğu olanlar için her ay 350 lira ile 650 lira arasında ödeme yapılacak. Depremlerden sonra sosyal destek ödemelerini hızlandırmış olan Aile ile Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli olan aileler için yardım etmeye devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafında açıklanan çocuk desteği ödemeleri vatandaşlar tarafından merak edildi.

BAKAN AÇIKLADI

Bakan Yanık, sosyal medya  hesabı üstünden yaptığı paylaşımda konuya dair bilgi verdi; ‘Çocuk Destek Bileşeni’ çerçevesinde hanede bulunan çocuk sayısı kadar aylık olarak 350 lira ile 650 lira arasında bir destek verilecek. Bakan Yanık, ‘Bu çerçevede 1-2 çocuklu olan evlere 350 lira, 3 çocuklu evlere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ile daha çok çocuklu haneler için de 650 lira destek ödemesi yapılacak’ dedi.

BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanma şartı: Hanede kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3 ü altında olması lazım. İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilmiş olan herkes destekten faydalanabilir. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ilave olarak bu yardımı alabilir.

Hanede bulunan çocuk sayısı-aylık destek tutarı (lira)

  • 1-2 çocuk için: 350 lira
  • 3 çocuk için: 450 lira
  • 4 çocuk için: 550 lira
  • 5 ve üstü çocuk için 650 lira

Bir yanıt yazın