Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Karacoşkun  Bin 94 Uluslar arası öğrencimiz bulunuyor

Kilishaber.net imtiyaz sahibi Lokman Happani’ye özel açıklamalarda bulundu. 7 aralık Üniversitesi Rektörü Mustafa Doğan Karacoşkun, 2023-2024 eğitim öğretim dönemine % yüz doluluk oranına ulaştı. Uluslar arası öğrenci sayımızda her yıl katlanarak üzerine koymaktadır. Şuan Bin 94 öğrencimiz bulunmaktadır. Toplam öğrenci sayımız ise 14 bini geçti. 15 yıllık üniversite olmamıza rağmen Gerek akademisyen gerek öğrenciler üniversitemize yoğun ilgi gösteriyor. Her yıl büyüyerek ilerliyoruz.

Üniversitenin Kilis ekonomisine katkısı nedir?

Diğer şehirlerde olduğu gibi üniversiteler o şehrin ekonomisine en  büyük katsıyı sağladığını söyleyen Rektör Karacoşkun, konuşmasına şöyle devam etti. Bugün 14 Bini geçen öğrenci sayımızla 450 akademisyen ve 370 memur ve işçimizi hesaplarsak Kilis esnafımızı ekonomisine katkısı tartışılamaz.  Birde aileleri geliyor. Alışveriş yapıp memleketlerine dönüyorlar, buda Kilis esnafımıza gelir getirmektedir.

Tıp  Fakültesinin kurulması için çalışmalarınız var mı?

Tıp Fakültesinin kurulması için YÖK müracaatımız var.

Dışlarıda gezdiğimiz zaman vatandaşlar bize hep bu sorduğunu belirten Rektör Karacoşkun, şunları söyledi. Öncelikle Tıp fakültesinin kurulabilmesi için Sağlık Bakanlığının Kilis’e eğitim ve Araştırma Hastanesi kurması gerekmektedir. Yeni Yapılan Alaaddin yavaşça Devlet Hastanesinin eğitim ve Araştırma hastanesi olması için Milletvekili Salih Dal’ın girişimlerde bulunduğunu biliyoruz. Bir an evvel Sağlık Bakanlığı izin verirse bizde çalışmalarımızı hızlandırırız dedi.

Bir yanıt yazın