Kilis’te, Cumhuriyet caddesi üzerindeki öğretmenevinin yeri ile Kız Meslek Lisesinin yeri altı çok katlı otopark,  üzeri park yapılacak. Ayrıca Polateli-Şahinbey OSB için ve bölge illeri için önemli olan Amanos tünelleri projesi ile tren gelmesi için ihale çalışması yapıldı.
AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, AK Parti İl Başkanı Zihni Serhan Diyarbakırlı, Merkez ilçe Başkanı Zadin Almas ile partililer öğretmen evinin olduğu yerde basın açıklaması yaptılar.
Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal, Polateli- Şahinbey OSB ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ifade ederek, “Polateli- Şahinbey OSB’nin alt yapı çalışmaları devam ediyor. Hatta bazı fabrikaların temelleri dahi atıldı. Burası bittiği zaman gerek Kilis’in gerekse Gaziantep’in gerekse bölgenin işsizlik sorununun büyük bölümünü bitirecektir.  Bittiğinde 75 kişinin çalışacağı OSB olacaktır. Polateli-Şahinbey OSB’nin denize ulaşması için önemli olan Amanos tünellerinin altında denize ulaşmaktır.  Bölge illerini denizi ulaştıracak olan bu projenin ihalesi yapıldı.  Cumhurbaşkanımızın talimatıyla sadece karayolu değil, demiryolu da eklendi.  Hem karayolu hem demiryolu ile bölgemiz denize ulaşacaktır. İkinci projemiz olan yıllarca öğretmenevi olarak kullanılan deprem sonrası hasar alan ve yıkılan bu yerin altını çok katlı otopark üzerini de park yapılacak. Yine kız meslek lisesinin yerinin altını otopark üzerini park yaparak cumhuriyet caddesinin trafik sorununu kökten çözmüş olacağız. Böylece tarihi yerlerimiz meydana çıkmış olacaktır. Şehrimize turist gelecek tarihi yerler meydana çıkmış olacaktır. Esnafımızın gelirini attırmış olacaktır” dedi.
Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan ise Sokak sağlıklaştırılması cephe giydirilmesi çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, “Bu bölgedeki tarihi evleri birer fonksiyon yükleyeceğiz. Bu tarihi evler cafe olacak, butik otel olacak,  buradaki çalışmalar bitince turizme kazandırılacak. Meşeliğin olduğu bölgede de çevre düzenlemesi yapıyoruz. Gastronomi ile ilgili olarak bir çok ürünümüzün çoğraf işaret belgesini aldık, gerek yaptığımız sabah pazarındaki handa gerekse konaklarda bu yemek konusunda gastronominin gelişmesi için çalışacağız. Öğretmenevinin altı otopark olacak, bitişikte Emirgan var, ilerisinde Ayşecik var, altını genişleterek otopark üzerini de park yapmayı planlıyoruz. Hem otopark hemde yeşil alan olarak düzenlemiş olacağız” dedi.
İl Başkanı Zihni Serhan Diyarbakırlı, Vatandaşlarından gelen talepler olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyet Caddesindeki otopark sıkıntısını çözmek için inşallah, öğretmenevi ile kız meslek lisesinin olduğu bölgede otopark ile üzeri park yapılacaktır. AK Parti olarak sürekli proje geliştiren bir partiyiz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın