Kilis’te Çok sayıda Uyuşturucu ve Kaleşnikof silah yakalandı

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı uyuşturucu ile mücadele konusunda son hızla ve büyük bir gayretle çalışmalarına devam etmektedir. Kullanıcıların tespiti, yakalanması ve adli mercilere sevki konusunda gerekli işlemler yapılmaktadır. Büyük çapta uyuşturucu madde yakalanması ile ilgili de uzun vadeli projelerle ve sabırla çok önemli sonuçlar alınmaktadır.25 Ekim ve 27 Ekim 2022 tarihlerinde ilimizde yapılan çalışmalar neticesinde 2 uyuşturucu taciri yakalanmış, adliyeye sevk edilmiş ve tutuklanmıştır. Tutuklanan şahısların hem evlerinde hem de iş yerlerinde yapılan aramalarda;

5 kilo 608 gram METAMFETAMiN

2 kilo 500 gram TAKOZ ESRAR

236 kg. CAPTAGON TOZU

215 Lt. KiMYASAL MADDE

44.574 Adet CAPTAGON HAP

1 Adet ruhsatsız tabanca ve Tabancaya ait 483 Adet Fişek

1 Adet Ak-47 (Kalesnikof) Tüfek ve tüfeğe ait 170 Ak-47 Mermi

3 Adet Ak-47 Şarjörü

ele geçirilmiştir. Bu operasyonda emeği geçen Kilis Cumhuriyet Başsavcımıza, ilgili Cumhuriyet Savcımıza, İl Emniyet Müdürümüze, İstihbarat Şube Müdürlüğü personellerine ve uyuşturucu ile mücadele konusunda yetkili birimlerimizin tüm çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Bu operasyondan öncede operasyonlar yapılmış, bundan sonra da uyuşturucu operasyonları devamı gelecektir. Kilis’imiz ve ülkemiz uyuşturucu belasından kurtarılacaktır.

İçişleri Bakanlığımızca yürütülen ‘’En İyi Narkotik Polisi Anne’’ projesi kapsamında ilimizde 5274 hanımefendiye ulaşılmış ve proje hakkında bilgilendirme yapılmıştır. Bir taraftan önleyici tedbir alınırken diğer taraftan da suçun failleri yakalanıp adli mercilere teslim edilmektedir. Bu konuda annelerin duyarlılığından istifade edilmektedir. Evladı uyuşturucu madde kullanımına yeni başlamış ya da evladı uyuşturucu madde ile ilgili sorun yaşayan annelerimiz bize müracaat ettiği takdirde Sağlık Bakanlığımızın ya da Yeşilay’ ın ilgili birimine sevkleri ve tedavileri yapılmaktadır. Uyuşturucu ile mücadelemiz tüm kararlılığımızla devam edecektir.

Bir yanıt yazın