Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitap etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada, Sultani çekirdeksiz kuru üzüm TMO alım fiyatının 27 lira olarak belirlendiğini açıkladı

Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran, 9 numaralı sultani çekirdeksiz kuru üzümünü Toprak Mahsulleri Ofisimiz, bu yılda değerlendirmelerimizi yaptık fiyat olarak güçlü devlet, güçlü çiftçi olarak 27 lira olarak belirledik. Sizin samimiyetiniz, ihlasınız, bereketiniz var ya, inşallah üzümlerdeki bereketi de artıracaktır. İnşallah 2 gün içerisinde üzümlerimizi toparlayıp, 1 hafta içinde de kurutup hemen yola koyulalım ve ihracatımızı da buna göre yapalım.

Kuru üzüm fiyatımızın üretici, ihracatçımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Manisamıza son 20 yılda kazandırdığımız eser ve hizmetleri anlatmaya devam edelim. Sanayi ve teknolojide 3 yeni organize sanayi, 1 teknopark, 30 ARGE kurduk. Şehrimizde sigortalı çalışan sayımızı 437 bin seviyesine yükselttik. Şehrimize kazandırılan 4 milyar 665 lirayı bulan 207 projenin resmi açılışını burada sizlerle yapıyoruz.

Bir yanıt yazın