Suriye’de Mazot 22.5 Lira iken Türkiye’de 41 Lira

25 Mart 2011 tarihinde Suriye’nin Dera bölgesinde 15 öğrencinin tutuklanmasıyla başlayan iç ayaklanma, savaşa dönüştü. Savaş , Suriye’nin birçok bölgesinde hala devam ediyor.

2014 Yılında Suriye topraklarına giren DEAŞ, öncelikli hedefi olarak ,Deyirzor, Haseke ve Kamışlı bölgelerinde çıkan petrol kuyularını ele geçirdi.

2015 Yılında Amerika ve Müttefiikleri ile DAEŞ’e karşı YPG/PKK desteklenerek Deaş birliklerini bölgeden temizlediler.

TÜRKİYE DAEŞ’EKARŞI OPERASYON BAŞLATTI

Özellikle Kilis’e atılan roketler bir çok ilde ard arda patlayan bombalı saldırıların ardından Türkiye 2016 Ağustos ayında Türkiye sınırındaki DAEŞ’E karşı operasyon başlatarak Fırat Kalkanı harekatı ile bölgeyi temizledi.

2018 Afrin bölgesine zeytindalı harekatı. 2019 yılında ise YPG/PKK örgütlerine karşı Barış pınarı harekatını başlatarak bölgeden terör örgütü ypg/pKK temizledi.

TEMİZLENEN BÖLGEYE TÜRK MAZOTU

Suriye’de terör örgütlerinden Temizlenen Bölgeye Türk mazotu gönderilmeye başlandı.
ihracat adı altında gönderilen Türk mazotu Suriye -Türk kontrolü altında olan bölgede
litresi 22,5 liraya satılırken Yine Suriye mazotu ise aynı bölge 14,5 liraya satılıyor.

Türkiye de mazota gelen son zamlardan sonra litresi 41 TL ye yükselen mazot yurttaşları zora sokarken sınırın öbür tarafında neredeyse yarı fiyatına satılmakta .

MAZOT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ ?

Yükselen enflasyon oranlarıyla birlikte alım gücü düşen yurttaşlar, bir ümit mazot fiyatlarının düşmesini bekliyor. İhracat adı altında suriyeye gönderilen mazot Türkiyedeki Litre satış fiyatına kıyasla neredeyse yarı fiyatına satılmakta . Yurttaşların gözü yapılacak açıklamalarda .

Bir yanıt yazın