Hatay Valisi Rahmi Doğan’ın da yaptığı açıklamada kanlı eylem planladığı değerlendirilen, 4 kişilik terörist grubun 2 parti halinde, 28 Eylül ve 10 Ekim’de paramotorla Münbiç’ten kalkarak sınır boyundan Amanoslar’a indiğinin tespit edildiği belirtilmişti.  

PAHALI BİR MODEL

Hainlerin kirli emellerine ulaşmak için seçtikleri ‘paramotor trike’ adlı uçuş aracının, çok pahalı bir model olduğunu, kullanan teröristlerin de, ciddi bir eğitim alması gerektiği vurgulanıyor.

YURT DIŞI YAPIMI

GÜÇLÜ MOTORA SAHİP

Yapılması zor, tehlikeli ve eğitimi alması zor bir spor olan Paramotor trike kullanıcılığının aynı zamanda arama kurtarma çalışmalarında hayat kurtarmaya kadar faydalı bir hava aracı. Birçok ülkede spor amaçlı paramotor aracının yapılmaya başlandığı ifade edilirken teröristlerin kullandığı motorun, iki kişilik güçlü ve yurtdışı yapımı olduğu ve yakıt deposu büyütüldüğünde, ilave yapıldığında çok uzun mesafeler kat edebileceğine dikkat çekiliyor.

İskenderun’da kanlı eylem planını uygulama fırsatı bulamadan Emniyet güçlerinin başarılı operasyonu sonucu, biri kendini patlatarak, diğeri de etkisiz hale getirilen teröristleri taşıyan hava aracı güvenlik güçlerinin Amanoslarda yaptığı arama tarama çalışmaları sırasında üzeri naylon ve çalılarla örtülü olarak bulundu.

Çok sarp bir bölgede ele geçirilen paramotor trike hava aracı güvenlik güçleri tarafından bulunduğu yerden alınarak incelenmek üzere götürüldüğü öğrenildi.

Bir yanıt yazın