Araç sahipleri artık trafiğe çıkmadan önce ve trafikte çok daha dikkatli olmalı. Zira Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 2023 yılında 7 ay içerisinde ülke genelinde toplamda 42 bin 132 çevre denetimi yapıldı. Bu uygulamalarda çevre mevzuatına aykırı hareket eden 2 bin 896 tesis, 16 deniz aracı ve 1.291 motorlu taşıt sahibine 545 milyon 860 bin 462 TL idari para cezası uygulandı, 195 tesis de faaliyetlerden men edildi.

Bakanlık tarafından 1 Ocak 2023 tarihinden bu yana gerçekleştirilen 42 bin 132 çevre denetimi genelinde 545 milyon liradan fazla idari para cezası uygulandı. AA’nın Bakanlıktan aldığı bilgiye göre çevre denetim ekipleri, Çevre Kanunu’na aykırı hareket eden ve çevre kirliliğine neden olan işletmelere, deniz kirliliğine neden olan deniz araçlarına ve egzoz emisyonları nedeniyle hava kirliliğine yol açan motorlu taşıt sahiplerinde idari para cezası uyguladı

ÇEVRE KİRLİLİĞİNE KARŞI DENETİMLER DEVAM EDİYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı  denetleme ekibi 7 ayda 42 bin 132 çevre denetimi gerçekleştirdi. Çevre, deniz ve hava kirliliğine neden olduğu tespit edilen işletme, deniz aracı ve motorlu taşıt sahiplerine idari para cezası uygulandı. Öte yandan denetimler neticesinde insan sağlığı ve çevre bakımından tehlike oluşturduğu tespit edilen işletmelerin faaliyetleri de durduruldu. Bazı deniz araçları ise seyrüseferden men edildi.

MOTORLU TAŞIT SAHİPLERİ DİKKAT!

Motorlu taşıt sahiplerini yakından ilgilendiren denetlemeler sonucunda, motorlu taşıtlardan kaynaklanan egzoz nedenli hava kirliliği gerekçesi ile Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi (EGEDES) devreye alındı. EGEDES ile 70 bin 193 araç incelendi ve egzoz sınır değerini aşan veya emisyon ölçümü yaptırmamış olan 1.291 motorlu taşıt sahibine 5 milyon 843 bin 802 TL idari para cezası kesildi.

Bir yanıt yazın