“Biz bitti demeden hiçbir şey bitmez ”
Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan parti grubunda yapmış olduğu toplantıda vizyoner bir konuşma yaptı. Bu konuşma teşkilatın yeniden toparlanması, üzerindeki yenilmişlik psikolojisini atması açısından önemliydi. Ancak bunların bazı handikapları da var.
sayın cumhurbaşkanının milletimizin vermiş olduğu mesajı aldık ifadesinin bundan önce birkaç defa daha kullanılıp ama altını doldurmaması mesajın anlaşılmadığinin bir göstergesidir.
Mesajı aldık demek bununla ilgili tedbir ve önlem almayı gerektirir. Doğru tespit yapmak önemlidir. Ancak yeterli değildir. Bunu mutlaka eyleme geçirip sonuçlandırmak gerekir.
Cumhurbaşkanımızın dostları ve arkadaşları onu sevenler yukarıdaki saydığım hataya düşmeden kendi içlerinde öz eleştirilerini yapmaları sadece suçun ve suçlunun emekliler olmadığını konjektörün bu duruma onları getirmediğini çok net bildiklerini bildiğimiz halde söylemek istemediklerini de biliyoruz.

Ama sadece umudu tazelemek yetmez… güzel cümleler gönlü okşar ama arkası gelmezse süreci düzeltemez… umudu geleceğe taşıyacak olan şey… Reis diliyle yapılan özeleştiri de geçen “kibir hastalığını” tedavi edecek, “ruh ve kan kaybını” telafi edecek değişime de imza atılması gerekir… aksi takdirde yaşanan travma daha da büyür…
Bugün sayın cumhurbaşkanını alkışlama günü değil; gerçek dost ve hakiki yol arkadaşı isek şayet… onu yapılan hatalarla ilgili doğru tespitlerle uyarmak… doğru değişime yöneltecek itiraz ve hakitatı bulmak adına yapıcı eleştiri yapmak günleridir… bunu başarırsak zaten asıl alkış makamı olan millet bizi alkışlayacaktır..

Bir yanıt yazın